Malamutul de Alaska

malamut

Numit după un trib inuit, Malamutul de Alaska este un membru puternic al familei canine “spitz”. Era folosit pentru transporta diverse încărcături, dar şi drept câine de pază sau de familie, fiind un fel de “dădacă” pentru copiii inuiţilor. Mai târziu, Malamutul a devenit un câine preferat în expediţiile polare şi a participat în cele două Războaie Mondiale.

Malamutul este un câine de talie medie, care poate atinge 65 de centimetri în înălţime şi poate avea în greutate 38 de kilograme. În general, trăieşte între 10 şi 14 ani. Are un corp compact construit, spatele drept, şale solide şi piept bine dezvoltat. Capul este mare, proporţional cu talia, urechile, în formă de triunghi, ochii, migdalaţi, de culoare maro (culoarea albastru este un defect eliminatoriu), iar botul, puternic. Blana trebuie periată de circa 3 ori pe săptămână, iar culoarea ei poate varia de la gri deschis până la negru cu pete albe.

În general, Malamutul este loial, devotat, jucăuş şi uşor adaptabil. Deşi preferă lunile de iarnă, aceasţă rasă a învăţat să se acomodeze şi cu climatele mai calde. Un astfel de câine necesită timp, energie şi feedback din partea proprietarului, mai ales în primii ani de viaţă. Are nevoie de activitate regulată şi de un antrenament consistent, ceea ce ar trebui să dureze minim 2-3 ore pe zi. Este un câine ideal pentru cei care stau la curte.

Aveţi grijă ca Malamutul să îşi primească hrana înainte să vă aşezaţi la masă. În caz contrat, câinele se va simţi neglijat. În primii ani de viaţă, câinele trebuie să fie hrănit de minim 3 ori pe zi. Nu încercaţi să hrăniţi Malamutul cu diverse suplimente decât după ce întrebaţi un nutriţionist. O alegere simplă este mâncarea uscată, care conţine între 21 şi 27% proteine şi între 10 şi 14% grăsimi.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>