5 rase de caini care adora inotul

Unii căței pur și simplu adoră apa; le place să se bălăcească ore în șir și sunt cu greu convinși de către stăpâni să iasă din apă. Alții, mai comozi, nu acordă o importanță prea mare înotului și preferă jocurile cu mingea, sau alergările, în detrimentul salturilor acvatice.

Dacă ești în căutarea unui cățel, iar unul dintre criteriile pe baza cărora ai de gând să faci alegerea este pasiunea viitorului tău amic patruped pentru apă, venim în ajutorul tău și îți oferim o listă de 5 rase de câini care iubesc, pur si simplu, înotul.

  1. American Water Spaniel – o rasă de câini extrem de prietenoși, foarte inteligenți și atletici, care nu au neapărat nevoie de dresaj pentru a asculta de stăpân. Antrenat în trecut precum câine de vânătoare, American Water Spaniel adoră mișcarea, vânătoarea și, bineînțeles, înotul.
  2. Cocker Spaniel – de asemenea un aprig vânător, extrem de elegant, puternic și sportiv, Coker-ul Spaniel este un câine de talie mică, foarte potrivit ca animal de companie. Bălăceala este unul dintre sporturile sale preferate.
  3. Irish Water Spaniel – este o rasă foarte pretențioasă, de talie medie, cu un aspect ce iese din tipare. Irish Water Spaniel-ul este un cățel cu personalitate, independent și mereu dornic de socializare.
  4. Poodle – imaginea perfectă a grației și inteligenței canine. Deși aspectul său pare destul de elegant și pretențios, Poodle-ul este un câine extrem de atletic și plin de viață. Blana sa necesită, însă, o îngrijire deosebită.
  5. Labrador Retriever – unul dintre cei mai drăgălași câini și preferatul clienților petshop-urilor, Labrador Retriever-ul este extrem de iubitor și energic. Are un temperament echilibrat și se adaptează foarte ușor, fiind mereu dornic de socializare. O zi pe lac cu un astfel de cățel va fi o adevărată delectare atât pentru tine, cât și pentru el.