4 lucruri pe care cainii vor sa ni le spuna

Ne adresăm unui câine prin numeroase modalitati, dar, sincer, ei sunt mult mai simpli decât oamenii. Câinii sunt motivați de lucrurile elementare: mâncare, activitate și companie. Acestea fiind spuse, comportamentul unui caine fata de stăpâni are un înțeles. De la dorința de a proteja până la indiciile pe care ti le da despre starea de spirit si sanatate, iata ce alte lucruri ne-ar spune câinii noștri dacă ar putea vorbi,

“Vreau să te protejez”. Deși ne gândim că animalul ne aparține nouă, și noi aparținem animalului. Asta înseamnă ca ne va proteja. Acest lucru îl putem sesiza când câinii marchează locurile. Practic, ei se asigură că acel loc le aparține.

“Simt că te simți rău”. După o zi stresantă, câinele va afla ce simți și va simți și el la fel. Dacă tu ești fericit, și câinele va fi fericit.

“Pot să-ți spun de ce nu te simți bine”. Este greu de crezut, dar mulți câini sunt capabili de a detecta problemele de sanatate ale stapanului.

“Nu sunt om”. Nu este nicio îndoială că un câine face parte din familie, dar el nu ar trebui tratat ca o persoană. Nevoile unui catel trebuiesc respectate.