Câinele, un paznic loial si afectuos

Cel mai bun prieten al omului. Cel mai fidel şi mai de încredere companion. Cel care ne oferă iubire necondiţionată.

Câinele este primul animal domesticit de către om. De mai bine de 15.000 de ani, el ţine companie oamenilor, îi păzeşte, îi apără şi le oferă afecţiune necondiţionată. Câinele domestic a păstrat o mare parte dintre caracteristicile strămoşului său, lupul. Sociabilitatea, ataşamentul faţă de animalul-conducător (omul), spiritul de haită, instinctul de apărare al teritoriului şi instinctul de vânătoare sunt trăsături definitorii pentru acest patruped.

La ora actuală, în lume există peste 500 de rase de câini. Vorbim de câini „specializaţi” care au fost adaptaţi nevoilor omului în funcţie de abilităţile lor (de aport, de pază, de vânătoare, utilitari etc.). Evoluţia câinilor continuă şi în zilele noastre. În urma unor studii ştiinţifice a fost dovedit faptul că ei se numără printre animalele care au o capacitate extraordinară de a-şi înţelege stăpânii.

Nu degeaba i se spune cel mai bun prieten al omului. Câinele este loial şi ascultător, îşi apără stăpânii şi mai ales casa. Oricât de mare ar fi locuinţa sau curtea ta, poţi pleca de acasă şi poţi dormi în linişte noaptea, cu gândul că cineva este acolo, în permanenţă, să te protejeze.

De ce iubim câinii? Pentru că sunt gata să meargă după noi până la capătul lumii şi înapoi, pentru că sunt întotdeauna dispuşi să ne ajute şi mai ales pentru că ne oferă dragoste necondiţionată.