Animalele de companie aduc beneficii sanatatii noastre!

Câinii si pisicile nu au doar rolul de a aduce dragoste si armonie în casele noastre. Animalele îsi pun o amprenta importanta si asupra sanatatii noastre. Iata aici câteva dintre beneficiile pe care ni le ofera prezenta unui animal de companie.

Un studiu recent arata ca persoanele care sufera de boli cronice si au un animal de companie se pot adapta la numeorase circumstante care pot afecta corpul, ca de exemplu accelerarea batailor inimii într-un moment stresant.

Oamenii care detin animale de companie au mai multa încredere în ei si nu se simt singuri. De asemenea, ei sunt mai extrovertiti si mai lipsiti de frica decât cei care nu sunt proprietari de animale.

Atunci când o persoana este stresata, compania unei pisici sau a unui câine îi poate scadea tensiunea arteriala. Asadar, recomandam persoanelor hipertensive sa-si cumpere un animal de casa.

Daca aveti copii care traiesc în acelasi mediu cu animalul de companie, riscul alergiilor viitoare va disparea la cei mici. Conform cercetatorilor, acest lucru se datoreaza întaririi sistemului imunitar al copilului de catre alergenii si bacteriile produse de animal.

Daca mângâi un animal îti vei ridica nivelul de bunastare, stabilit de hormonii oxitocina si serotonina. Pe de alta parte, vei scapa de hormonul stresului, cortizol.