Ce varsta are cainele tau?

În ciuda aparențelor, există multe mistere despre câini. Ei au o istorie mai lungă decât am putea crede (s-au descoperit desene și reprezetări cu câini, vechi de mai bine de 31,000 de ani) și un mod foarte misterios de a gândi, pe care numai ceilalți câini îl pot înțelege în totalitate.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale patrupedelor este limbajul secret pe care îl folosesc atunci când comunică între ele, sau cu oamenii (cu toate că, de foarte multe ori, oamenii nu înțeleg ceea ce câinii încearcă să transmită). Câinii percep lumea altfel decât noi, deoarece ochii, nasul și urechile lor le oferă o imagine diferită a lucrurilor care se află în jurul lor. Multe dintre aspectele legate de maniera în care cățeii gândesc și se exprimă rămân un mister chiar și pentru oamenii de știință, care consideră că secretul se află în structura lor genetică.

Există, totuși, multe enigme care au fost deslușite, dar care nu sunt cunoscute de către foarte multă lume. De exemplu, tu știi ce vârstă are cățelul tău în realitate?

Cât de bătrân e câinele tău? Câinii cresc mult mai rapid decât oamenii și, din păcate, trăiesc mai puțin. Cu toții am întâlnit persoane care susțin că un an din viața unui cățel echivalează cu șapte ani din viața unui om – acest lucru nu este în totalitate adevărat. În primii ani de viață, puii de câine cresc și se transformă foarte rapid, iar la prima aniversare,un cățel are deja abilitățile fizice ale unei persoane de 16 ani. Când ajunge la vârsta de 2 ani, are capacitățile unui tânăr de 24 de ani, iar după aceea am putea spune că fiecare an în plus din viața câinelui echivalează cu 5 ani din existența unui om, mai ales în ceea ce privește schimbările care se produc la nivelul organismului patrupedului tău. Așadar, dacă vrei să calculezi vârsta prietenului tău necuvântător, ar trebui să urmezi următoarea schemă: presupunând că ai un câine în vârstă de 12 ani, ar trebui să numeri primii doi ani ai săi ca 24, iar apoi să adaugi câte 5 ani pentru fiecare an din următorii 10 ai săi. Astfel, ai obține un total de 74 de ani (din viața unui om). Așa cum ,în cazul oamenilor, 74 de ani este perioada medie de viață, la fel este considerată și vârsta de 12 ani, în cazul câinilor.

Așadar, câți ani are cățelul tău?