5 lucruri de care trebuie sa tii cont cand alegi hrana câinelui

Noi, oamenii, obişnuim să petrecem ore întregi în faţa raioanelor cu alimente pentru a ne alege cu mare grijă produsele pe cele pe care urmează să le consumăm. Le selectăm în funcţie de vitamine, de calorii, de nutrienţi şi, de cele mai multe ori, în funcţie de propriile gusturi. Ei, bine, aproape la fel trebuie să procedăm şi când vine vorba de patrupedul nostru preferat. Doar noi ne putem informa pentru a afla care este mâncărica cea mai potrivită pentru el. Aşadar, pentru a face o alegere bună atunci când vine vorba de alimentaţia câinelui, trebuie să ţinem cont de câteva criterii. Care sunt acestea? Vă prezentăm chiar acum cinci dintre ele.

1. Vârsta

Vârsta animăluţului tău este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când te afli la raionul cu hrană pentru câini. Pe parcurs ce câinele tău creşte, nevoile sale se schimbă. Atâţ tipul de hrană, câţ şi cantitatea trebuiesc schimbate pe măsură ce el trece de la o etapă la alta. Fiecare brand oferă, în general, posibilitatea de a alege între hrană pentru juniori, hrană pentru adulţi şi hrană pentru seniori, deci nu vei întâmpina nicio problemă la acest capitol.

2. Calitatea ingredientelor

Dacă-ţi pasă de calitatea ingredientelor pe care le foloseşti atunci când găteşti pentru familia ta, cu siguranţă vei ţine cont de acest aspect şi atunci când achiziţionezi mâncare pentru cel mai bun prieten al tău. Nu lăsa brandurile cu renume să te influenţeze. E foarte posibil ca ele să nu fie tocmai cele mai bune variante. În schimb, alege să ceri o recomandare chiar veterinarului la care obişnuieşti să mergi. În plus, citeşte de fiecare dată ingredientele menţionate pe ambalaj şi optează pentru produsele care conţin procentaje mai mari de carne.

3. Rasa

Anumite rase au nevoie de îngrijiri speciale şi, implicit, de alimentaţie specială. De exemplu, câinii din rasele de talie mare au nevoie de o cantitate mai mare de minerale şi calciu în mâncare deoarece oasele lor necesită astfel de nutrienţi pentru a se dezvolta corect. Anumite branduri oferă produse în funcţie de rase. Dacă, totuşi, nu există un produs specializat pentru rasa din care face parte câinele dumneavoastră, este de ajuns să vă informaţi cu privire la nevoile lui (în funcţie de rasă, talie, kilograme etc.) şi veţi găsi, cu siguranţă, tipul de mâncare potrivit pentru el.

4. Problemelele de sănătate

Numeroase companii oferă o gamă largă de hrană uscată şi umedă adaptată nevoilor câinelui în funcţie de problema de sănătate pe care o are. De exemplu, dacă animăluţul tău suferă de diabet, probleme renale sau chiar de obezitate, vei găsi pe piaţă produse adaptate necesităţilor lui. Nu uita, înainte de a pleca la cumpărături, să ceri şi părerea medicului veterinar!

5. Preferinţele lui

Oricât ţi s-ar părea de ciudat, trebuie să ţii cont şi de gusturile lui. Dacă ţie nu-ţi place ceva, nu mănânci, corect? Cam aşa li se întâmplă şi lor. Te învârţi prin magazin zeci de minute pentru a alege cea mai bună variantă, dar când ajungi acasă şi pui hrana în bol, câinele tău refuză să o mănânce. De ce face asta? Cel mai probabil, pur şi simplu, nu îi e pe plac. Totuşi, nu renunţa din prima. Dacă ştii că este neapărat să-l hrăneşti cu un anumit produs, dar el îl refuză categoric, încearcă să faci mâncarea respectivă mai apetisantă, folosindu-te de anumite trucuri cum ar fi bucăţelele de carne sau supa.