Cum curatam dantura cainelui?

Vestea bună e că patrupezii noştri preferaţi nu dezvoltă carii atât de repede precum oamenii. Totuşi, oricât de curată ar fi gura lor, câinii pot avea probleme cu gingiile sau cu tartrul depus pe dinţi. Însă nu respiraţia urât mirositoare şi dinţii galbeni sunt motivele pentru care ar trebui să ne îngrijorăm ci infecţiile sau problemele de sănătate care pot apărea în urma unei igiene dentare precare. Aşadar, noi vă prezentăm astăzi câteva sfaturi pentru ca voi să îngrijiţi corect dantura câinelui.

Perierea danturii câinelui se face după ce acesta a fost scos la plimbare sau la alergat prin parc pentru a vă asigura că va fi liniştit şi va sta pe loc. Începeţi perierea încet şi lăsaţi-i timp să se obişnuiască. Nu-l bruscaţi şi nu-l forţaţi dacă el refuză să stea pe loc. Odată ce s-a liniştit, periaţi o parte din dinţi. Oferiţi-i o recompensă, lăudaţi-l şi vorbiţi-i frumos, apoi începeţi perierea din nou. Cu timpul, câinele va asocia curăţarea danturii cu o experienţă frumoasă şi va sta liniştit fără prea mult efort.

Nu folosiţi pastă de dinţi normală! Cea destinată oamenilor conţine foarte mult fluor şi poate otrăvi câinele, aşadar, alegeţi o pastă specială pentru dantura câinelui. Este indicat ca şi periuţa de dinţi să fie tot una special concepută pentru animalele de companie.

De asemenea, pentru a-i păstra dantura curată puteţi să-i alternaţi hrana umedă cu hrana uscată şi să-i oferiţi ocazional oase cu vitamine, batoane speciale pentru curăţarea dinţilor şi chiar jucării pe care să le roadă.

Nu uitaţi să mergeţi cu câinele la un control medical cel puţin de două ori pe an!