Cum sa cureti patutul cainelui

Dacă îţi doreşti ca patrupedul tău să aibă un loc doar al lui, în care să se simtă confortabil, dar mai ales în siguranţă, este indicat să îi achiziţionezi un pătuţ pufos şi încăpător. În cazul în care ai făcut acest pas deja, trebuie să ştii cum să-l cureţi corect. Un pătuţ curat este esenţial pentru sănătatea şi fericirea câinelui tău.

De cele mai multe ori, însă, acesta poate fi destul de dificil de curăţat. Cum rezolvăm această problemă? Pur şi simplu, luând lucrurile pe rând.

Înainte de a spăla pătuţul, curăţă-l cu un aspirator dotat cu perie astfel încât să scapi de o parte din părul lăsat pe el. Apoi, foloseşte o rolă cu benzi lipicioase pentru a îndepărta firele mai mici, scamele şi praful.

Dacă pătuţul are o husă, o poţi spăla pe aceasta separat. Petele le poţi îndepărta cu ajutorul unei soluţii speciale pe care o aplici înainte de a băga patul în maşina de spălat.

Setează maşina la o temperatură mare pentru a te asigura că scapi de eventualele insecte sau bacterii (alege un pat în culori deschise pentru ca nuanţele să nu se şteargă în timp din cauza temperaturii mari). Ţine cont de faptul că patrupezii sunt foarte sensibili la chimicale, foloseşte un detergent cu o formulă uşoară şi asigură-te că patul este clătit foarte bine la final.