Cum sa tai corect unghiile cainelui tau

Nu, nu trebuie să mergi la un cabinet veterinar de fiecare dată când vrei să-i tai unghiile câinelui. De ce? Pentru că o poţi face chiar tu dacă ai răbdare şi multă atenţie! 

În primul rând, este necesar să ştii că ar trebui să-ţi obişnuieşti căţelul încă de mic cu această rutină şi să-l recompensezi de fiecare dată după ce îi tai gheruţele pentru ca el să asocieze momentul cu ceva plăcut şi să se simtă liniştit.

De ce ar trebui să o faci?

Chiar dacă patrupedul nu ştie asta, îi va fi mult mai bine fără gheruţele sale crescute excesiv. Unghiile crescute prea mult pot cauza durere şi chiar infecţii. În plus, îl scuteşti şi de neplăcerea de a se agăţa în covor, mochetă sau alte textile pe care le mai ai prin casă.

Cum se procedează?

Pentru a tăia unghiile preferatului tău ai nevoie de o unghieră specială, concepută doar pentru câini. Nu folosi o unghieră obişnuită pentru oameni deoarece aceasta nu va funcţiona cum trebuie în cazul animăluţului, iar tu nu vei face altceva decât să-l chinuieşti.

Cum începi? Simplu. Dacă animalul de companie este unul de talie mică îl poţi urca pe o masă sau pe un scaun, iar în cazul în care este de talie mijlocie sau mare te vei apleca tu pentru a executa procedeul.

Asigură-te că lângă tine mai este încă o persoană pe care câinele să o placă şi care să-l mângâie pentru ca el să fie calm şi relaxat. Ridică-i lăbuţa încet, fără să o bruschezi şi apasă uşor pe ea, scoţând rând pe rând câte o gheruţă. Taie treptat, din aproape în aproape până în dreptul zonei rozalii. Ai grijă să nu tai din acea zonă pentru că ea este vascularizată şi îi vei provoca dureri câinelui! De asemenea, în cazul unghiilor închise la culoare trebuie să tai bucăţi foarte mici pentru a te asigura câ nu atingi nervii sau zona vascularizată. Totuşi, dacă se întâmplă să provoci sângerarea gheruţei din greşeală, aplică imediat pudră antiseptică. Recompensează-ţi câinele şi asta e tot!

dog-nails

Repetă tăierea unghiilor o dată pe lună!