Cum sa-ti protejezi animalele de capuse si purici

Odată cu instalarea temperaturilor de vară, iubitorii de animale se confruntă cu una dintre cele mai supărătoare probleme: apariţia căpuşelor şi a puricilor. Insectele parazite, în mod special căpuşele, pot transmite boli precum babesioza, borelioza, hepatozoonoza sau ehrlichioza. Fiecare dintre aceste afecţiuni poate afecta grav sănătatea animalului de companie. Pentru a preveni această problemă, animăluţul trebuie protejat din vreme folosind cel puţin una dintre următoarele soluţii.

Pipetele antiparazitare

Pipetele antiparazitare pentru câini şi pisici se găsesc în farmaciile veterinare şi în petshop-uri. Acest tip de produse antiparazitare omoară puricii, căpuşele şi protejează animalul până la 3-4 săptămâni. Pipetele sunt foarte uşor de folosit şi se aplică, în general, pe spatele animăluţului. Atunci când cumpăraţi o pipetă antiparazitară trebuie să verificaţi specia (câine sau pisică), talia şi greutatea pentru care produsul este conceput.

Zgărzile antiparazitare

Zgărzile antiparazitare sunt, de asemenea, la îndemâna oricui. Acestea se ataşează lejer în jurul gâtului animalului. Spre deosebire de pipete, zgărzile antiparazitare combat căpuşele şi puricii pentru perioade mai îndelungate. În funcţie de marcă, zgârzile pot avea o eficacitate de la 4 la 8 luni în condiţii purtării permanente.

Spray-ul antiparazitar

Soluţiile antiparazitare tip spray sunt uşor de folosit acasă. Se aplică extern, pe întregul corp al animalului, astfel încât produsul să vină în contact cu pielea. Spray-ul are o eficacitate de până la 4 săptămâni împotriva căpuşelor şi puricilor. Atunci când aplicaţi soluţia, nu uitaţi să folosiţi mănuşi de protecţie.