Unde trebuie sa doarma catelul tau


Câinii sunt niște animale absolut adorabile, care ne fac viața mai frumoasă și ne învață, zi de zi, că prietenia adevărată există. Cu atât mai mult când sunt pui și abia se acomodează cu noua lor familie, cățeii au tendința de a fi extrem de lipicioși, iar noi, înduioșați de drăgălășenia și fragilitatea lor, putem greși, răsfățându-i mai mult decât ar trebui.

Este adevărat că nu există nimic mai frumos decât să îți iei cățelul să doarmă cu tine în pat, însă trebuie să ținem cont și de faptul că, atunci când este prea dădăcit, patrupedul nostru poate deveni prea alintat și riscăm să avem probleme cu el odată ce începe să crească. Ca și în cazul copiilor, este bine să ne educăm cățeii încă de când aceștia sunt mici, pentru că doar așa îi vom obișnui cu un mod de viață echilibrat.

Puii de câine sunt, poate, cele mai simpatice ființe de pe pământ, iar dacă tocmai ai achiziționat sau adoptat unul, vei vedea cât de greu îți va fi să fii obiectiv în ceea ce privește educația sa. Peste noapte, majoritatea cățeilor încep să plângă dacă sunt lăsați singuri, deoarece sunt speriați de faptul că ar putea fi abandonați. În acest caz, prima tendință a stăpânilor este să îi ia cu ei în pat, și să-i consoleze până adorm.

E de înțeles că scâncetele unui câțel ne pot frânge inima, însă uneori trebuie să învățăm să ne controlam aceste emoții și să ne gândim la ce e mai bine pentru el. Dacă te confrunți cu o astfel de situație, sfatul nostru este să îi oferi cățelului un spațiu al său și un pătuț special pentru el, în care să poată dormi confortabil. Poți să îl lași să doarmă în aceeași cameră cu tine, însă este recomandabil ca el să învețe să îți respecte spațiul personal și să înțeleagă că fiecare trebuie să aibă intimitatea sa. Astfel, când va fi mare , el va fi discplinat și nu îți va crea niciun fel de probleme.

Este greu să rezistăm tentației de a dormi cu micul nostru prieten blănos, însă e mai bine să aplicăm puțină duritate la început, pentru ca, pe viitor, el să devină un cățel educat și cuminte. Atunci nu va mai fi nicio problemă în a-l lua cu noi în pat, deoarece, chiar dacă vom face asta, el va ști în continuare să ne respecte spațiul personal și va cere, la rândul său, să aibă parte de propria intimitate.