Vrei sa-ti iei un beagle? Iata ce trebuie sa stii!

Statura micuță a beagle-ului, înfățișarea lui adorabilă și personalitatea drăgăstoasă și iubitoare îl fac unul din cele mai populare animale de familie. Dar decizia de a cumpăra sau adopta un beagle nu este una tocmai ușoară și ar trebui să ne punem câteva întrebări serioase înainte de a face acest pas.

Ești pregătit să ai grijă de un beagle pentru restul vieții lui/ei? În general, acești câini trăiesc între 12 și 15 ani, așa că ar trebui să știi că îți iei un angajament pe o perioadă îndelungată de timp.

Ești pregătit din punct de vedere financiar să suporți un astfel de animal? Costul achiziționării unui beagle este doar începutul. Nu uita de mâncare, jucării, tratamente, culcuș sau vizitele la veterinar.

Ești capabil să îți aloci timp pentru a ieși cu câinele?  Beagle-ii sunt foarte energici și trebuie să-și consume surplusul de energie zilnic. De asemenea, fiind câini de vânătoare, ei trebuie să fie scoși afară pentru a putea adulmeca.

Ești pregătit să antrenezi câinele, astfel încât acesta va deveni un membru binecrescut al familiei? Beagle-ii sunt foarte deștepți, dar de asemenea pot fi foarte încăpățânați  sau distructivi. Totuși, ei răspund bine la comenzi și la dresajele consistente, mai ales dacă sunt  premiați cu mâncare. Acest lucru este valabil atât pentru cățeluși, cât și pentru adulți.

Vorbind despre cățeluși și adulți, trebuie știut că beagle-ul, deși este adorabil și drăguț atunci când este mic, nu va rămâne prea mult o “bilă de blană”. De asemenea, este necesar să dresați cățelușul cât mai mult în primul lui an de viață. El trebuie scos din casă de câteva ori pe zi și chiar o dată pe noapte. Asigură-te că programul tău de la muncă este flexibil și se poate acomoda la nevoile câinelui.

Trebuie să știi că beagle-ul trebuie ținut fie în lesă, fie într-o zonă împrejmuită atunci când este dus afară. Având prea multă energie, el are tendința să alerge și se poate pierde. De asmenea, avertizează-ți veciniI! Beagle-ului îi place să latre de câte ori are ocazia. Și nu în ultimul rând, beagle-ul năpârlește foarte des.

Deși creșterea lui necesită multe sacrificii, un beagle merită tot ce-i mai bun. Este drăguț, amuzant și iubăreț și se va dovedi a fi o sursă de încântare pentru întreaga familie. Așadar, dacă ești sigur că te poți descurca cu el, nu mai sta pe gânduri!