5 mancaruri pentru oameni pe care si cainii le pot consuma

Am fost invatati dintotdeauna ca cei mai buni prieteni ai omului nu au voie sa manance nimic din ceea ce mancam noi. Intr-adevar, ideal este ca patrupedul sa nu consume din mancarea noastra, insa, uneori, se pot ivi cateva exceptii. Iata 5 feluri de mancare din care catelul poate gusta linistit! 🙂

1. Omleta

Omleta este o sursa perfecta de proteine, chiar si pentru catelusi! Ideal este ca aceasta sa nu fie prajita, ci gatita fara ulei, daca intentionati sa-i pastrati o portie mica si prietenului necuvantator.

2. Puiul fiert

Ati fiert cateva bucati de pui pentru un preparat anume? Atunci, va anuntam ca ii puteti pastra si catelului o bucatica. Totusi, aveti grija ca bucata de pui sa nu aiba oase pentru ca acestea se pot sparge in aschii si pot deveni periculoase pentru animalut. De asemenea, nu ii dati cainelui cantitati mari de pui dintr-o data pentru ca stomacul lui este sensibil si se acomodeaza mai greu cu acest tip de carne.

3. Orezul

Da! Chiar celebrul pilaf! Pilaful cu legume este una dintre cele mai potrivite feluri de mancare pe care le puteti servi catelului. Desigur, mancarea nu trebuie sa aiba nici condimente si nici prea multa sare sau piper.  Eventual, pastrati o portie pentru el inainte sa asezonati pilaful.

4. Friptura de vita

Vita este carnea ideala pentru catelusi! Plina de proteine, vitamine si amino acizii, friptura din carne de vita pregatita la cuptor (nu pe gratar!) reprezinta masa ideala pentru catei!

5. Popcornul

“Floricelele” de porumb, asa cum le mai spunem noi, sunt foarte bogate in minerale precum fosforul, magneziul si calciul! De aceea, spun medicii veterinari, este in regula sa ii servim si pe prietenii nostri blanosi cu o portie de popcorn! Atentie! Nu trebuie sa contina sare, unt, arome sau alti aditivi.