Laptele in dieta cainilor: recomandat sau de evitat?

Majoritatea câinilor tind să aibă intoleranţă la lactoză. Astfel, ingerarea unor alimente greşite poate cauza probleme serioase la nivelul stomacului, iar afecţiunile precum diareea, sau voma nu vor întârzia să apară. Din acest motiv, la câini, laptele de vacă nu ar trebui să fie un aliment prezent în dietă, deoarece el poate provoca numeroase probleme la nivelul intestinelor.

Totuşi, foarte mulţi căţei adoră laptele, mai ales atunci când sunt pui. Nimeni nu poate rezista ochişorilor rugători ai unui patruped blănos, mai ales atunci când acesta e mic, aşa că, pentru a-i satisface pofta micului tău prieten, asigurându-te, totodată, că el nu va avea de suferit din acest motiv, cel mai bine este să-i cumperi lapte din petshop.

Laptele din petshop are acelaşi gust ca cel obişnuit, însă nu conţine lactoză, astfel că stomacul căţelului nu va fi afectat în niciun fel. De altfel, câinii au nevoie, în dieta lor, şi de alimente lichide, deoarece hrana solidă în exces le poate provoca disconfort intestinal, sau constipaţie.

Aşadar, din când în când e bines să-i oferi micului tău prieten un bol de lapte, care-I va asigura necesarul de vitamine şi nutrienţi ce contribuie la întărirea organismului şi  producerea de anticorpi.