Hrana fara cereale, mai sanatoasa pentru caini

„Grain-free” (fără cereale) este în momentul actual cel mai popular cuvânt în industria hranei pentru animale de companie din toată lumea. Tot mai mulţi producători de mâncare uscată pentru câini  oferă noi game de produse care nu conţin cereale. Motivul?

Cu toate că această specia a fost domesticită acum mii de ani, nevoile nutriţionale ale animalelor de companie au rămas la fel cu cele ale strămoşilor lor.  Deşi „grain-free” sună ca un moft în ziua de azi, se pare că cei mai buni prieteni ai omului obişnuiau să consume doar proteine atunci când trăiau exclusiv în sălbăticie. În plus, specialiştii consideră că cerealele pot fi chiar dăunătoare pentru sănătatea acestor animale de companie.

Nu numai că organismul cainilor nu are nevoie de cereale, ba chiar mai mult, acestea îi pot afecta în mod negativ, conducând la boli precum diabetul sau obezitatea. De asemenea, aceste surse de carbohidraţi pot reprezenta una dintre cauzele principale a alergiilor pe care le dezvoltă câinii.

Aşadar, este indicat să ţineţi cont de aceste lucruri atunci când mergeţi la raftul cu hrană pentru animale. Nu uitaţi să verificaţi eticheta produsului şi să alegeţi mâncare cu proteine de cea mai înaltă calitate, provenite din ingrediente proaspete.