9 sfaturi pentru ca patrupedul tau sa calatoreasca in siguranta alaturi de tine

Fie ca vorbim de un drum mai scurt precum cel facut pana la cabinetul veterinar, fie ca vorbim despre un drum lung cum ar fi cel pana la mare, este ideal sa cunoastem cateva reguli pe care trebuie sa le respectam atunci cand calatorim alaturi de iubitul nostru catel.

  1. Obisnuieste-ti catelul cu situatia, plimbandu-l cate 10-15 minute pe zi cu masina.
  2. Inainte de a pleca, asigura-te ca ai la tine o lesa si ca animalul tau poarta la gat o zgarda cu microcip.
  3. Daca pleci in calatorii lungi, opreste masina cel putin o data la o ora si jumatate pentru a-i oferi cainelui putina mancare, apa si aer proaspat.
  4. Inainte de a pleca  intr-o calatorie cu masina alaturi de catelul tau asigura-te ca iti iei toate masurile pentru a te descurca in situatia in care micutului animal i se face rau. Consulta medicul veterinar pentru cele mai bune sfaturi!
  5. Daca animalutul tau de companie are nevoi speciale (anumite tipuri de mancare sau medicamente) asigura-te ca ai luat cu tine tot ce iti trebuie!
  6. Nu uita sa ii rogi pe cei de la hotelul/vila unde trebuie sa ajungi sa-ti confirme faptul ca poti veni cu cainele tau.
  7. Inainte de a pleca, plimba cainele timp de cel putin un sfert de ora, ofera-i apa proaspata si mancare. Eventual, ofera-i si niste recompense.
  8. Nu lasa cainele singur pe bancheta din spate a masinii! Asigura-te ca el are lesa pusa la gat si ca exista o persoana care sta langa el si il supravegheaza in permanenta.
  9. Orice ar fi, nu lasa cainele singur in masina!