Dog agility, un sport pentru cateii energici

Dog Agility este un sport care combină joaca cu exerciţiile fizice. Căţeii trebuie să treacă prin tuneluri, să sară peste diferite obstacole sau să-şi ţină echilibrul pe balansoare. Toate aceste activităţi necesită o formă fizică bună, agilitate, dar şi coordonare.

În România, acest sport este mai puţin cunoscut, însă, încet-încet, el începe să prindă amploare şi să devină din ce în ce mai popular printre iubitorii de câini. Exerciţiile de agility sunt potrivite pentru câinii de orice talie sau rasă astfel încât oricine îşi poate antrena căţelul în acest sens.

Căţelul poate învăţa să execute diverse activităţi de agility atât în cadrul unor antrenamente asistate de profesionişti în interiorul şcolilor de dresaj, cât şi acasă, dacă stăpânul are destul timp şi suficientă răbdare pentru a-şi educa animalul de companie. Pentru ca patrupedul să înveţe toate acele giumbuşlucuri, este nevoie ca stăpânul să folosească tehnica recompensei.

Cu puţină voinţă, orice căţel poate învăţa să sară un gard sau să meargă printre obstacole. Fie că este amator sau profesionist, el poate participa ulterior la concursuri de Dog Agility precum cel desfăşurat de curând de Animax (www.animax.ro) în parcul Herăstrău. Astfel de concursuri se organizează din ce în ce mai des în cadrul evenimentelor dedicate animalelor de companie. În cadrul concursurilor de agility, patrupedul poate fi răsplătit în premii consistente constând în mâncare sau jucării.