Cum invatam ciobanescul german sa nu mai fure mancare

Există o singură metodă sigură prin care putem preveni ciobănescul german să fure mâncarea de pe dulap sau de pe masă. Nu lăsaţi nimic la îndemâna lui! Totuşi, putem încerca să învăţăm câinele să renunţe la acest obicei. Iată cum!

Tapaţi tejgheaua sau suprafaţa mesei cu o folie cu bule şi puneţi un bol cu mâncare în mijloc. Când căţelul va încerca să sară, va avea parte de sunete neplăcute.

Puneţi o tavă de cuptor pe masă şi aşezaţi în centrul ei o bucată de mâncare. Câinele va încerca să lovească tava cu laba şi se va lăsa descurajat.

Puneţi un covor pe podeaua din bucătărie. Cât timp gătiţi, antrenaţi câinele să meargă pe covor, unde va aştepta să-l hrăniţi cu bucăţi mici de fructe, legume sau carne.

Cumpăraţi o alarmă cu vibraţii (se găseşte la pet shop), care detectează mişcarea de pe o suprafaţă şi care va speria câinele.

Nu hrăniţi niciodată câinele cât timp sunteţi la masă. El va crede că acela este locul de unde provine mâncarea şi se va învârti prin acea zonă.

Nu loviţi niciodată un ciobănesc german dacă el fură ceva. Acest comportament nu îl va învăţa nimic, ba din contră, îl va face să sară pe masă când nu sunteţi de faţă.