Sa-mi iau si al doilea caine?

Este deja evident faptul că ţi se vor dubla cheltuielile şi că vei scoate şi mai mulţi bani din buzunar dacă vei alege să-ţi iei şi un al doilea câine. Nu trebuie să-ţi faci prea multe griji în privinţa îngrijirii. Dacă poţi avea grijă de un câine, vei reuşi să ai grijă şi de doi câini la fel de uşor. Totuşi, trebuie să te gândeşti la câteva aspecte înainte de a face acest pas.

Mai întâi de toate ar trebui să te gândeşti de ce vrei să aduci acasă un al doilea câine. Dacă îl vrei doar pentru a-i ţine companie câînelui pe care îl ai deja, ar fi bine să te mai gândeşti o dată. Tu eşti cel care trebuie să-şi dorească cu adevărat încă un animal de companie. Pune-ţi câteva întrebări. De ce îmi doresc acest câine? Ce va aduce el în plus vieţii mele? Cum mă voi descurca?

Dacă eşti unul dintre cei care nu-şi permit să-şi petreacă prea mult timp cu câinele lor, ar fi bine să renunţi la ideea de a-ţi lua încă unul. În cazul în care eşti un stăpân dedicat, care îşi poate aloca cel puţin două-trei ore pe zi pentru  îngrijirea şi plimbatul câinelui, poţi lua în considerare să mai aduci un patruped în viaţa ta. “Noul venit” va reprezenta o adevărată bucurie pentru câinele pe care îl ai deja întrucât acesta nu va mai suferi de anxietate atunci când pleci de acasă şi va avea cu cine să socializeze în permanenţă.

Nu uita să mai iei în calcul un lucru. Cum se vor înţelege cei doi câini? Patrupedul tău este prietenos cu ceilalţi câini sau este mai degrabă “răsfăţatul casei”? Obişnuieşte să fie foarte posesiv cu mâncarea şi jucăriile sale? Ia în considerare răspunsurile care-ţi vin în minte atunci când îţi pui aceste întrebări. Dacă patrupedului îi place să fie în centrul atenţiei şi se încadrează în tipologia “răsfăţatului”, probabil că este mai bine să renunţi la ideea de a aduce acasă un alt câine. Cu toate astea, dacă lucrurile nu stau tocmai tragic, îl poţi obişnui cu timpul cu prezenţa altor patrupezi, mergând foarte des în parcuri special amenajate pentru ei, facilitându-i astfel socializarea cu alţi câini.

Ai luat decizia? Vei aduce acasă încă un căţel? Foarte bine! Tot ceea ce trebuie să faci este să le faci cunoştinţă, să-i laşi să se cunoască şi să-i supraveghezi în primele câteva zile pentru a putea ţine sub control eventualele conflicte. Dacă acestea nu există, poţi să răsufli liniştit/ă şi să te bucuri de noul patruped! Nu uita să le acorzi amândorura la fel de multă atenţie!