Ce ar trebui sa scriem pe medalionul de identificare?

Medalioanele de identificare ataşate la zgarda câinelui nu mai reprezintă de mult un simplu accesoriu sau un moft, ci o metodă de protecţie şi siguranţă pentru animalul tău de companie. 

Un medalion de identificare de calitate, inscripţionat cu datele necesare, poate reprezenta una dintre cele mai bune metode de recunoaştere în cazul în care câinele tău s-a pierdut. De aceea, este necesar să fii precaut şi să-i gravezi un medalion personalizat animăluţului tău.

Ce ar trebui să scrii pe el? În primul rând, numele la care răspunde şi apoi, un număr de telefon şi adresa. Gravează-i numele pe faţa medalionului, iar celelalte date pe spatele acestuia. De asemenea, pe spatele lui poţi inscripţiona şi cuvântul “recompensă” pentru situaţia în care câinele tău s-ar pierde şi cineva l-ar găsi. Cuvântul “recompensă” poate fi un impuls bun pentru cel care găseşte câinele să-l aducă mai repede înapoi stăpânului.

Mărimea plăcuţei de identificare trebuie aleasă după talia câinelui pentru ca ea să poată fi văzută cu uşurinţă. Atunci când o ataşezi, asigură-te că zgarda nu este prea strânsă, dar nici prea largă şi că plăcuţa nu-l deranjează pe câine în niciun fel.