Collie, cel mai gentil dintre câini

Cunoscută datorită personajului “Lassie”, Collie este una din cele mai populare rase de câini. În general, Collie este un câine gentil și loial, care se înțelege de minune cu copiii. Dacă doriți să vă cumpărați un astfel de câine, ar fi bine să citiți rândurile următoare.

Deși nu se cunoaște exact originea rasei Collie, se presupune că primii câini de acest gen erau folosiți pentru apărarea turmelor de oi din Scoția și Anglia de nord. În secolul al XIX-lea, iubitorii de câini au început să-i prețuiască pe Collie din ce în ce mai mult. Ei au ajuns să fie îndrăgiți chiar și de regina Victoria, despre care se spune că a avut un rol esențial la dezvoltarea rasei.

Un Collie adult poate cântări între 22 și 34 de kilograme. Blana sa poate să fie colorată fie în alb și negru, fie în trei culori, albastru Merle sau alb cu variațiuni. Este un câine grațios, agil, inteligent și loial. Deși este cunoscut ca o rasă păstorească, el poate fi un animal foarte bun de companie.

Comportamentul său gentil și prietenos îl face receptiv la dresaj. Fiind foarte inteligent, Collie învață rapid. Dresajul zilnic este esențial pentru acest câine, deși nu este o rasă hiperactivă. Exercițiile îi vor menține greutatea și îi vor îmbunătăți atât sănătatea mentală, cât și fizică.

În general, un collie consumă mâncare obișnuită, fără indicații sau specificații deosebite. Totuși, este recomandat să le schimbăm din când în când hrana. Aceasta trebuie să aibă un conținut ridicat de nutrienți. Collie poate consuma mâncare gătită în casă, din ingrediente naturale și preferă în special carnea de pește și de oaie sau capră. Cum spuneam mai devreme, este bine ca hrana să fie alternată, iar câinele să consume atât mâncare din comerț, cât și mâncare gătită.

Deoarece năpârlește destul de des între anotimpuri, Collie trebuie periat o dată la două zile. El trebuie obișnuit cu periajul de mic. Trebuie știut că acest câine, deși suportă foarte bine perioadele reci, nu rezistă foarte bine la temperaturile caniculare. Așadar, în timpul verii, Collie trebuie să se adăpostească la umbră și să aibă apă în permanență.