4 ingrediente-cheie in alimentatia cainelui tau

Trebuie să te asiguri că patrupedul tău preferat primeşte mâncare de calitate dacă vrei ca el să fie sănătos şi fericit. Pe piaţă există zeci de branduri şi de produse din care poţi alege, unele conţinând mai mulţi nutrienţi decât altele. Anumiţi deţinători de câini preferă să gătească chiar ei mesele câinilor pentru a avea mai mult control asupra mâncărurilor cu care animalul este hrănit. Oricare ar fi opţiunea ta, iată care sunt cele 4 ingrediente-cheie pe care ar trebui să le conţină hrana câinelui.

1. Pui sau peste

Acestea sunt cele mai bune surse de proteine pentru majoritatea câinilor. Câinii au nevoie de cantităţi mari de proteine pentru a se menţine sănătoşi şi pentru a avea o blană frumoasă. Ei au nevoie de 22 de amino-acizi, din care 10 trebuie să provină din mâncare. Pentru a-i asigura câinelui tău substanţele nutritive necesare proteinele trebuie să provină din carne adevărată aşa că nu te lăsa uşor păcălit de ingredientele inscripţionate pe ambalaj, ci alege să citeşti de două ori înainte de a alege un anumit brand.

2. Orez brun

Orezul brun reprezintă o sursă foarte bună de carbohidraţi pentru că  îi oferă câinelui energie şi vitalitate. Varianta brună a orezului este mai sănătoasă şi mai uşor de digerat pentru animal decâţ cea albă.

3. Oua

Ouăle conţin proteine şi vitamine importante precum B, E şi K. Ele reprezintă unul dintre ingredientele pe care trebuie să-l cauţi cu privirea atunci când citeşti ambalajul produsului.

4. Acizi grasi

Credeaţi că doar noi trebuie să consumăm acizi graşi? Ei bine, nu-i aşa! Chiar şi animalele au nevoie de ei! Acizii graşi asigură strălucirea blănii, fac vederea mai bună şi muşchii mai puternici. Caută pe lista ambalajului ingrediente precum uleiul de hering, grăsimea de pui sau uleiul de canola.