5 motive pentru care cainele tau are nevoie de o cusca

Patrupedul tău preferat se poate afla, de-a lungul vieţii sale, în diferite situaţii în care va avea nevoie de o cuşcă încăpătoare. Iată cinci motive pentru care ar trebui să achiziţionezi un astfel de adăpost.

Pentru a-ţi proteja câinele de eventuale pericole. În momentele în care renovezi o cameră, faci curăţenie folosind produse chimice sau foloseşti un spray pentru gândaci/muşte etc., va trebui să-ţi adăposteşti animalul de companie într-un loc doar al lui pentru a nu-l expune acestor pericole.

Pentru a-l obişnui să petreacă timp singur. Oricât de mult ţi-ai dori să stai tot timpul în compania câinelui tău, nu vei putea face asta. Pentru a-l obişnui să petreacă timp şi singur, închide-l câte 15 minute pe zi în cuşca lui şi lasă-i câteva

Pentru a-ţi linişti câinele dacă este hiperactiv. Un câine precum labradorul poate fi exagerat de energic în primii 2 ani. De aceea, este bine să-l laşi să petreacă puţin timp singur, în cuşcă, pentru a fi relaxat şi pentru a avea un moment de odihnă în care nimeni să nu-l deranjeze.

Pentru a-i oferi un spaţiu unde să-şi roadă jucăriile. Atunci când îşi roade jucăriile preferate sau oasele cu vitamine, câinelui îi place să se retragă într-un spaţiu doar al lui. Pentru asta, îi trebuie o cuşcă încăpătoare şi comfortabilă.

Pentru a-l transporta în condiţii de siguranţă. Dacă pleci cu câinele în vacanţă sau la doctor, vei fi nevoit/ă să îl transporţi într-o cuşcă pentru ca el să fie liniştit şi să nu se lovească în timpul drumului.

Nu uita! Orice ar fi, nu folosi cuşca pentru a-ţi pedepsi câinele!