4 tipuri de jucarii pentru caini

La ora actuală există o mulţime de jucării pentru câini, iar achiziţionarea uneia dintre acestea poate fi o misiune dificilă. În cele mai multe cazuri, proprietarii de câini se trezesc cu un morman de jucării pe care vor cheltui mulţi bani, iar animalele nu le vor folosi în totalitate. Aşadar, atunci când mergem să-i cumpărăm lui “Rex” o nouă jucărie, este bine să ţinem cont de preferinţele lui. Este recomandat să îl lăsăm să încerce mai multe jucării, pentru a ne decide exact ce i se potriveşţe. Pentru a vă facilita munca, v-am pregătit o listă cu unele din cele mai populare tipuri de jucării pentru câini.

O minge este necesară pentru orice câine care face aport. Există numeroase varietăţi de mingi, începând de la cea simplă, de tenis, până la mingi de cauciuc care strălucesc în întuneric. Unele au găuri sau “chiţăie”, fiind create special pentru ros, iar altele ricoşează şi sunt făcute pentru prins. Nu este recomandat să lăsăm câinele să roadă o minge de tenis, deoarece aceasta conţine materiale care pot fi dăunătoare pentru dantură.

Un câine căruia îi plac mingile va aprecia şi discul. Acesta este mai versatil când vine vorba de aruncat, deoarece îi putem schimba direcţia sau viteza.

Majoritatea câinilor adoră jucăriile din pluş. Ei fie le vor “plimba” ca pe bebeluşi, fie le vor sfâşia. După ce jucăria este făcută franjuri, câinele continuă să o păstreze. Aveţi grijă la aceste jucării, se poate face multă mizerie în urma lor.

Există numeroase jucării pe bază de frânghie, dar care conţin părţi de cauciuc sau plastic. Ele pot fi folosite atât pentru aport, cât şi pentru ros. De asemenea, pot fi benefice danturii. Odată ce frânghia se deteriorează, este bine să o aruncaţi.

Taguri:  , , , ,