Monthly Archives March 2013

Collie, cel mai gentil dintre câini

Cunoscută datorită personajului “Lassie”, Collie este una din cele mai populare rase de câini. În general, Collie este un câine gentil și loial, care se înțelege de minune cu copiii. Dacă doriți să vă cumpărați un astfel de câine, ar fi bine să citiți rândurile următoare.

Deși nu se cunoaște exact originea rasei Collie, se presupune că primii câini de acest gen erau folosiți pentru apărarea turmelor de oi din Scoția și Anglia de nord. În secolul al XIX-lea, iubitorii de câini au început să-i prețuiască pe Collie din ce în ce mai mult. Ei au ajuns să fie îndrăgiți chiar și de regina Victoria, despre care se spune că a avut un rol esențial la dezvoltarea rasei.

Mai mult

Cum curatam dantura cainelui?

Vestea bună e că patrupezii noştri preferaţi nu dezvoltă carii atât de repede precum oamenii. Totuşi, oricât de curată ar fi gura lor, câinii pot avea probleme cu gingiile sau cu tartrul depus pe dinţi. Însă nu respiraţia urât mirositoare şi dinţii galbeni sunt motivele pentru care ar trebui să ne îngrijorăm ci infecţiile sau problemele de sănătate care pot apărea în urma unei igiene dentare precare. Aşadar, noi vă prezentăm astăzi câteva sfaturi pentru ca voi să îngrijiţi corect dantura câinelui.

Mai mult

Vrei sa-ti iei un beagle? Iata ce trebuie sa stii!

Statura micuță a beagle-ului, înfățișarea lui adorabilă și personalitatea drăgăstoasă și iubitoare îl fac unul din cele mai populare animale de familie. Dar decizia de a cumpăra sau adopta un beagle nu este una tocmai ușoară și ar trebui să ne punem câteva întrebări serioase înainte de a face acest pas.

Ești pregătit să ai grijă de un beagle pentru restul vieții lui/ei? În general, acești câini trăiesc între 12 și 15 ani, așa că ar trebui să știi că îți iei un angajament pe o perioadă îndelungată de timp.

Mai mult

Ciocolata, otravitoare pentru caini

Oricât ar fi de gustoasă pentru oameni, ciocolata este un real pericol pentru prietenii patrupezi. Acest aliment conţine theobromina, o substanţă cu gust amar, pe care o putem găsi în boabele de cacao, de cafea, în nucile de cola, dar şi în frunzele de ceai. Theobromina are un efect similar cu cel al cofeinei şi este otrăvitoare pentru animalele de companie.

Această substanţă acţionează ca un diuretic, stimulează ritmul cardiac şi excită sistemul nervos. Deşi pentru noi ciocolata este un deliciu care ne aduce şi beneficii, pentru câini ea reprezintă o sursă sigură de intoxicaţie şi otrăvire. Consumul de ciocolată poate cauza probleme cardiovasculare, digestive, dar poate afecta şi sistemul nervos al câinelui dumneavoastră.

Mai mult

Dalmatianul, cainele energic

Dalmaţienii, câinii pătaţi deveniţi celebri odată cu publicarea romanului “O sută unu dalmaţieni” al scriitoarei de origine britanică Dorothy Gladys Smith, îşi au originile în zona de est a Mediteranei. Prima descriere a acestei rase a fost însemnată în cronicile bisericeşti ale episcopului Petar Bakic (Croaţia) în anul 1719.

Dalmaţianul, numit şi Carriage Dog, era folosit odinioară ca şi câine de atelaj deoarece aveau rolul de a linişti şi de a păzi caii care trăgeau căruţele pe vremea când acestea erau singurele mijloace de transport. Frumosul pătat are în sânge spiritul protector, astfel că el poate fi folosit şi pe post de câine de pază.

Mai mult

Cum sa cureti patutul cainelui

Dacă îţi doreşti ca patrupedul tău să aibă un loc doar al lui, în care să se simtă confortabil, dar mai ales în siguranţă, este indicat să îi achiziţionezi un pătuţ pufos şi încăpător. În cazul în care ai făcut acest pas deja, trebuie să ştii cum să-l cureţi corect. Un pătuţ curat este esenţial pentru sănătatea şi fericirea câinelui tău.

De cele mai multe ori, însă, acesta poate fi destul de dificil de curăţat. Cum rezolvăm această problemă? Pur şi simplu, luând lucrurile pe rând.

Mai mult

Samoyedul, un caine jucaus si devotat

Samoyezii sunt o rasă veche de câini. Ei sunt originari din Siberia, unde trăiau în compania unor vânători și pescari cunoscuți drept samoyezi, de unde și numele animalelor. Câinii erau folosiți pentru a trage saniile sau pentru a apăra proprietățile și turmele de reni. Ei sunt înrudiți cu câinii primitivi, fără amestecuri de lup sau vulpe. De asemenea, samoyezii dormeau cu oamenii pentru a le ține acestora de cald. Exploratorul Robert Scott a fost cel care a adus câinii samoyed în Anglia în 1899, iar de-acolo rasa s-a răspândit în întreaga lume.

Samoyedul are un corp compact, musculos. Capul său este lat și ușor încoronat. Botul este proporțional cu mărimea câinelui și se îngustează spre nas...

Mai mult

Cum sa-ti inveti cainele sa mearga in lesa

Probabil că astăzi e una dintre acele zile însorite, frumoase, în care îţi doreşti tare mult să faci o plimbare lungă prin parc alături de câinele tău. Totuşi, te loveşti de veşnica problemă: câinele tău nu vrea să meargă în lesă, e neliniştit atunci când îl plimbi pe stradă şi te trage mereu în toate direcţiile posibile. Cum rezolvi problema asta? Urmând doar câţiva paşi simpli!

Mai mult

4 ingrediente-cheie in alimentatia cainelui tau

Trebuie să te asiguri că patrupedul tău preferat primeşte mâncare de calitate dacă vrei ca el să fie sănătos şi fericit. Pe piaţă există zeci de branduri şi de produse din care poţi alege, unele conţinând mai mulţi nutrienţi decât altele. Anumiţi deţinători de câini preferă să gătească chiar ei mesele câinilor pentru a avea mai mult control asupra mâncărurilor cu care animalul este hrănit. Oricare ar fi opţiunea ta, iată care sunt cele 4 ingrediente-cheie pe care ar trebui să le conţină hrana câinelui.

Mai mult

Invata-ti catelusul sa socializeze!

Socializarea reprezintă un capitol important din viaţa oricărui animal de companie. În cazul căţeluşilor, acest proces trebuie supravegheat zilnic de către stăpân pentru ca puiul de câine să înveţe cum să se comporte şi cum să interacţioneze cu oamenii din jurul lor, dar şi cu ceilalţi câini. 

Stăpânul este dator să îi prezinte oamenii cu care acesta va convieţui, dar şi alte animale. De asemenea, el va trebui să implice patrupedul în activităţi cât mai  diferite încă de mic pentru ca acesta să prindă curaj, să se dezvolte frumos şi să aibă încredere în propriile puteri. Puiul de câine trebuie scos la plimbare, dus în parc, lăsat să alerge în zone în care poate fi supravegheat şi trebuie învaţat să se joace frumos.

Mai mult